Bescherm uzelf tegen de zon: wat u moet weten voor u op vakantie vertrekt

13 Juni, 2017

We weten allemaal dat de uv-stralen van de zon een effect hebben op onze huid en dat een teveel aan zon veel schade kan veroorzaken. Voordat u richting de zon vertrekt, denkt u dan ook het best na over hoe u zich tegen de zon kunt beschermen zonder in te boeten op reisplezier.

Zonlicht: een noodzakelijk kwaad

De zon helemaal bannen willen en mogen we niet, want zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in onze huid, en die vitamine zorgt er weer voor dat onze botten sterk blijven. Het komt er dus op aan om niet langer in de zon te blijven dan nodig om uw voorraad van deze levensnoodzakelijke vitamine op peil te houden. Voor de zonaanbidders: 20 tot 40 minuten is al voldoende.

Uv-licht veroudert uw huid

Wat is dan het gevaar als u langer onbeschermd in de zon blijft? Om te beginnen versnelt een te lange blootstelling aan de zon het verouderingsproces met 70 tot 80 procent. De uv-stralen veroorzaken pigmentatie op uw huid en vroegtijdige rimpels in uw gezicht. In het ergste geval leidt uv-straling zelfs tot huidtumoren. Als u uw huid gezond wilt houden, hebt u er dus alle baat bij om een goede zonnecrème te gebruiken, zowel tijdens de zomer als tijdens uw wintersportvakantie.

Bescherm uw huid met de zonneproducten van Thalgo

De zonnebeschermingsproducten van Thalgo bereiden uw huid perfect voor op de zon. De zonnecrèmes bevatten een nieuwe generatie zonnefilters die voor een gelijkmatige bruining zorgen en uw huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Voor na het zonnebaden zijn er verzorgende lotions die een kalmerende en hydraterende werking hebben op uw vers gebruinde huid. Met de producten van Thalgo in uw koffer vertrekt u met een gerust hart naar de zon en komt u met een gezonde huid terug!